Aarresaaren kasvattaja

Tervehdys! Nimeni on Mari Rajaniemi, olen yksityisyrittäjä ja Aarresaaren koirien kasvattaja. Työkseni teen kotisivuja ja valokuvausta.

Aarresaaren on pieni kotikennel Etelä-Suomessa, Lahdessa. Eurasier rotuun tutustuin vuonna 1995, kun perheeseemme saapui sydämiämme valoittamaan eurasiernarttu Alziina, “Alzu” (1995-2009). Ensimmäisen eurasierpentueeni kasvatin vuonna 1998. Pidin pentueesta itselläni yhden narttupennun, Aarresaaren Anastasian, “Taran” (1998-2013).

Kasvatukseni on pienimuotoista, joten pentueita syntyy vain harvakseltaan. Kaikille jalostuskoirilleni teetän terveystutkimukset (lonkat, kyynärät, polvet, silmät ja kilpirauhanen), käytän ne jalostustarkastuksessa sekä näyttelyissä ja koiran mieltymysten mukaan muissa harrastuksissa. Kasvatan pennut rakkaudella ja pyrin antamaan niille hyvät valmiudet uuteen elämään. Kennelnimeni Aarresaaren sain vuonna 1999.

Omaan laumaani kuuluu tällä hetkellä mieheni, Janin ja tyttärieni, Emilian ja Oonan lisäksi eurasiernartut Helmi von Ragnvald, “Helmi” ja Karhunpesän Boheemi-Beata “Sissi”. Valitettavasti jouduimme sanomaan hyvästit rakkaalle Metelle (Blue Creek’s Jetset Joliette) keväällä 2013 ja Camille (Harahill’s Kamomilla) syksyllä 2017. Mette oli luonteeltaan rauhallinen oman arvonsa tunteva rouva, jolta löytyi myös itsepäisyyttä. Persoona isolla P:llä. Cami taas oli enkeli jo eläessään, kiltti ja ihana koira. Metellä ja Camilla tulee aina olemaan erityinen paikka sydämissämme. Helmi ja Sissi ovat luonteeltaan erittäin sosiaalisia ja ystävällisiä.

Mette oli minulla sijoituksessa ja synnytti kesällä 2004 kasvattajalleen (kennel Blue Creek’s) seitsemän reipasta pentua, neljä tyttöä ja kolme poikaa. Nämä pennut olivat Blue Creek’s N-pentue. Kesällä 2006 Mette synnytti Aarresaaren M-pentueen, kuusi suloista pentua, kaksi poikaa ja neljä tyttöä.

Koirieni kanssa harrastan lenkkeilyä ja muuta puuhastelua. Sissin kanssa käyn melko säännöllisesti näyttelyissä, Helmin kanssa enää silloin tällöin. Alzun, Taran, Meten ja Camin kanssa olen kokeillut agilityä. Meten kanssa kilpailimme Maxi 1 -luokassa.

Olen suorittanut kasvattajan perus- ja jatkokurssit sekä jalostusneuvojien jatkokurssin. Lisäksi olen Suomen Kennelliiton ja Suomen Eurasier Kerho ry:n jäsen. Olen Suomen Koirankasvattajat ry:n kannatusjäsen. Olen toiminut Suomen Eurasier Kerhossa aktiivisena toimihenkilönä yli 10 vuotta, tällä hetkellä nautin pelkkänä rivijäsenenä olosta. 🙂 Hallituksen jäsenenä toimin vuosina 2003-2008, Eurasier-Uutiset-lehden päätoimittajana 2003-2009, jalostustoimikunnan jäsenenä ja jalostustietokannan ylläpitäjänä 2004-2014 sekä www-sivujen ylläpitäjänä 2006-2015. Vuosina 2016-2017 suoritin Suomen Koirankasvattajat ry:n Kasvattaja-Akatemian ensimmäisenä eurasier-kasvattajana.